Kommunikáció

ETR számokban

Egy rendszer megítélése nem nélkülözheti a működési adatok tényszerű számba vételét. Az ETR működése során az intézményi adatvagyon folyamatosan bővül, változik. Erre az adatvagyonra épülnek az intézményt jellemző vezetői információk, a működés montirozása, a oktatástervezés és -szervezés folyamatai. Nem mindegy tehát, hogy a működés milyen számokkal jellemezhető. Az ETR-ben megvalósuló folyamatok az elvégzett műveletek és kezelt objektumok számát teintve a legnagyobb irányitási rendszerek adataival mérhetők csak össze. Az alábbiakban a tanügyi folyamatok és az információközlés néhány jellemző adatát mutatjuk be az elmúlt évek működését vizsgálva.

Kurzusfelvételek számának alakulása

A kurzusfelvétel a rendszer legkritikusabb folyamatainak egyike. A megvalósított rendszerfunkciók komplexitása és az extrém leterheltség ellenére (az intézményi infrastruktúra fejlődésének köszönhetően is) a rendszerben egységnyi idő alatt felvett kurzusok száma folyamatosan nő.

tovább »

Vizsgajelentkezések számának alakulása

A vizsgajelentkezések során biztosítják a hallgatók, hogy a tanulmányaik értkelésével képzésükben előrehaladjanak. Akárcsak a kurzusfelvételeknél, itt is milliós nagyságrendben mérhető a rendszerben végrehajtott sikeres műveletek száma.

tovább »

Kiküldött e-mailek számának alakulása

A kapcsolattartás nélkülözhetetlen eleme a felsőfokú tanulmányok szervezésének. Az ETR indulása óta támogatja a rendszerből kiküdött felhasználó által kezdeményezett és különböző rendszereseményekre automatikusan kiküldött e-mailek továbbítását. Az idő előrehaladtával ez a funkció egyre nagyobb nagyságrendet ér el, a intézmények egyre intenzívebben használják az értesítésnek ezt a - mára már hagyományossá váló - módját.

tovább »

Kiküldött sms-ek számának alakulása

A rövid szöveges üzenet (sms) az üzenettovábbítás leghatékonyabb módja. A hallgatók ezen az csatornán keresztül értesülnek a leggyorsabban az őket érintő információkól, adatváltozásokról. Néhány intézmény évek óta haszhálja megelegédessel az ETR sms küldő szolgáltatását és ehhez a körhöz újabb és újabb intézmények csatlakoznak.

tovább »